Huisvesting

Idealis 

Wageningen UR Student housing

De Woningstichting De Woningstichting heeft twee soorten woningen die ze verhuren. Sociale huurwoningen, voor deze woningen is een wachtlijst. Daarnaast biedt de Woningstichting ook woningen via de vrije sector aan. Deze woningen zijn een stuk duurder (vanaf 700 euro per maand), vandaar dat er een inkomenseis is, maar er is geen wachtlijst.

 

Commerciele kamerbemiddeling

Kamernet

Kamernet is een groot platform waar kamers in heel Nederland worden aangeboden en waar potentiële huurders een abonnement moeten nemen om te reageren op aangeboden kamers. For verhuurders is het gratis om een kamer aan te bieden. Potentiële huurders kunnen de verhuurder contacten. Abonnementen kosten € 26,- for 15 dagen, € 34,- voor een maand en € 68,- voor 3 maanden (prijzen augustus 2023). Kamernet wordt veel gebruikt.

Hospi Housing

Hospi Housing is het grootste hospita platform in Nederland en is nieuw in Wageningen. Ze begeleiden (nieuwe) hospita’s, helpen met contracten en matchmaking en zij checken alle nieuwe hospita’s. Verhuurders kunnen gratis gebruik maken van het platform, and ook potentiële huurders kunnen gratis contact opnemen met de verhuurders. Huurders betalen € 295,- per persoon (prijs augustus 2023) wanneer een contracten met een verhuurder wordt getekend.and a renter.

 

Facebook groepen

Wageningen Room Sublets

Wageningen Student Plaza

 

Vastgoedbeheer

Gapph vastgoedbeheer

Adhoc Beheer

 

Commerciele verhuurders

Amitrivius dienstverlening en vastgoed

Appartement huren Wageningen

Breunissen Makelaars

Stadsbrink

‘t Mauritshuis Verhuurmakelaars

Van der Vorm Vastgoed

 

Woongroep/gezamelijk wonen

www.woongroep.net

 

Ondersteuning

Huurcommissie; overheidsorganisatie over huurprijsbeleid, ook voor uitspraak over geschillen betreffende huurprijs, onderhoud en service kosten van de woning.

Vereniging Nederlandse Woonbond; belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Sociaal Raadslieden Wageningen; vraagbaak over wetten, regelingen en voorzieningena/ advies voor bewoners van Wageningen.

Het Juridisch Loket; gratis advies over juridische vragen.

Vereniging Eigen Huis; vereniging voor huiseigenaren.

 

Huursubsidie

Toeslagen – Belastingdienst 

 

Lokale kranten

Resource Wageningen UR

De Veluwepost

Stad Wageningen

Hoog en Laag

 

(Unfortunately, some links are only available in Dutch.)