Een kamer zoeken via de HousingDesk

Als je een kamer zoekt, kun je een beroep op ons doen. Je zoekt dan in ons bestand naar een kamer die aan je wensen voldoet en neemt vervolgens contact op met de aanbieder van de kamer. Jullie regelen het dan verder samen. Als je een kamer hebt gevonden, geef dat dan aan ons door, zodat we deze uit het bestand kunnen halen. Je kunt op twee manieren het bestand inkijken. Natuurlijk kun je in den lijve langskomen bij de HousingDesk (Generaal Foulkesweg 37), maar nu je toch op deze site bent, kun je ook hier online de lijst van kamers bekijken. Deze lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Je kunt jezelf ook als kamerzoekende laten registreren. Soms kijkt een verhuurder in dit bestand of er nog mensen zijn die een kamer zoeken. De meest efficiente manier van het vinden van een kamer is echter zelf actief te zoeken. Wil je je als kamerzoekende laten registreren, kom dan even langs of stuur een mailtje. Schrijf in de mail een leuke advertentie van max. 80 woorden waarin o.a. staat wie je bent, wat je zoekt, of je rare eet-, slaap- of rookgewoonten hebt, wat je doet in het dagelijks leven, of gaat doen en eventueel waar je vandaan komt. Vergeet niet wervende reclameboodschappen en lofzangen op je karakter mee te sturen.

Voor meer informatie over huren in Wageningen heeft de HousingDesk de publicatie ‘Op Kamers in Wageningen’ uitgebracht. Download de pdf HIER.

Andere manieren om een kamer te vinden

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om een kamer te vinden. Je kunt adverteren in de lokale huis- aan huisbladen, of in het (Resource) universiteitsblad.

Project Duivendaal

Het voormalige hoofdkantoor van de Wageningen Universiteit aan de Duivendaal midden in het centrum van Wageningen is omgebouwd voor studentenhuisvesting in 2013. In het gebouw zijn 179 onzelfstandige studentenkamers. Wil je meer informatie over beschikbare kamers kijk dan hier — http://www.projectduivendaal.nl/

Resource

De Resource is blad van Wageningen UR. Op de website kun je de berichten bekijken en plaatsen bij ‘Vraag/Aanbod’.

Plantsoenhuis

Aan het Plantsoen, een straat midden in het centrum van Wageningen, worden 10-tallen studentenkamers verhuurd met gedeelde voorzieningen. De grootte varieert tussen 16m2 tot kamers van 30m2. De prijzen liggen tussen de 300,- en 500,-. Voor meer informatie en beschikbare kamers kun je Arman bellen op 0317-418695.

Stad Wageningen – Bennekoms Nieuwsblad

Bevrijdingsstraat 32 6703 AA Wageningen 0317-427298 Zoekertjes (rubrieksadvertenties) opgeven voor de Stad Wageningen en het Bennekoms Nieuwsblad kan bij de Edese Post: 0318-696160

Idealis

Je kunt je via de site van Idealis (www.idealis.nl) gratis inschrijven als woningzoekende en reageren op het aanbod. Ben je een nieuwe student dan kun je je vanaf 1 januari in het jaar dat je gaat studeren inschrijven. Idealis, Akkermaalsbos 14, 6708 WB Wageningen, tel (0317) 42 61 61. Openingstijden: •ma t/m do 12.00 tot 18.00 uur. •vrijdag 12.00 tot 14.00 uur.

Briefjes

Houd de briefjes in de gaten. In de diverse universiteitsgebouwen, studentenflats/verenigingen, en supermarkten hangen regelmatig advertenties waarin kamers worden aangeboden. Hier kun je natuurlijk op reageren. Schroom daarnaast vooral niet om je eigen ‘ik zoek een kamer’ advertentie ertussen te zetten.

Particuliere Verhuurbedrijven

Als je tijd en geld hebt en daarnaast behoefte aan meer dan 12 vierkante meter, kun je terecht bij particuliere verhuurbedrijven. Houd wel rekening met lange wachttijden. Particuliere verhuurders van (zelfstandige) woonruimte in Wageningen en omgeving:

  • Amitrivius -> Studentenkamers en appartementen in Wageningen en Ede Ga naar de website van Amitrivius
  • VandenBrink Onroerend Goed -> Zij hebben in Ede en Wageningen appartementen en studio’s te huur. Neem een kijkje op hun website: www.vandenbrinkonroerendgoed.nl.
  • Van der Vorm Vastgoed Tel: 010-4369218 www.vormvastgoed.nl Wat: 2- tot 5-kamer appartementen in de Nude (Wageningen) Prijzen: vanaf ca. € 450,- (incl. servicek. +stookk.).
  • Breunissen Makelaars (0317) 425 600 www.breunissenmakelaars.nl Breunissen verhuurt zelfstandige appartementen in Wageningen. Ook bezit deze makelaar enkele studentenhuizen in het centrum van Wageningen. Je kunt langsgaan en vragen of er kamers vrij zijn / komen. Prijzen: vanaf € 300,- Inschrijving kan gratis en online, ga naar ‘inschrijven aanbod’. Wachtlijsten minimaal een jaar.
  • Gaphh Vastgoedbeheer  http://www.gapph.nl/
  • Ad-Hoc Vastgoedbeheer 026-3639305 http://www.adhocbeheer.nl